Duurzaam

De afgelopen jaren wordt er meer en meer gesproken over verduurzaming van onze samenleving. We zien bijvoorbeeld steeds meer op zoek gegaan wordt naar alternatieve manieren van het gebruik van energie. Zo hebben we in de auto industrie bijvoorbeeld de opmars van hybride voertuigen over de afgelopen jaren en zien we zelfs steeds meer fabrikanten komen met een volledig elektrische auto. Ook binnen onze eigen werk en leefomgeving zien we meer en meer vraag komen naar alternatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een alternatief voor de manier hij wij onze woon- en werkobjecten verwarmen. Uiteindelijk zal iedereen in Nederland van het gas af moeten en dus moeten we de komende decennia gaan nadenken hoe we dit gaan realiseren. De eerste start naar verduurzaming is het plaatsen van een zonnepanelen installatie.

Graag helpen wij u bij het maken van de juiste keuze in uw reis naar verduurzaming.

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al niet meer binnen ons straatbeeld weg te denken. Door zonnepanelen te plaatsen op een woning of een bedrijfspand, kan er voorzien worden in een deel of mogelijk zelfs in de volledige elektrische behoefte. Dit zorgt voor ontlasting van onze centrales, naast dat het op termijn goedkoper is.

Infrarood verwarming

Een infrarood verwarming is en goed alternatief voor het verwarmen van onze werk- en woonobjecten. Doordat deze panelen werken op een temperatuur van ongeveer 90 Graden zorgen zij voor een aangenaam leefklimaat. In plaats van dat de lucht wordt verwarmd worden de objecten in een ruimte verwarmd, welke deze op hun beurt weer teruggeven aan de ruimte. Zo ontstaat er een behaaglijke leef omgeving.

Laadpalen

Het thuis of onderweg opladen van onze elektrische voertuigen zal in de komende jaren steeds meer plaatsvinden. We zullen dus moeten investeren in een infrastructuur hiervoor.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is er in verschillende vormen. De elektrische vloerverwarming is een goed alternatief voor de huidige vloerverwarming, zoals we deze kennen in combinatie met onze huidige CV installaties. Een warme vloer zorgt voor een aangenaam gevoel.

Warmup

Warmtepompen

De warmtepomp is een veel gehoord alternatief voor onze huidige verwarming. De warmtepompen zijn er in een aantal varianten. Bijvoorbeeld doormiddel van een bron of doormiddel van warme lucht onttrekken vanuit de buitenlucht. Een warmtepomp maakt gebruikt van lage temperaturen, denk aan rond de 45 graden, om onze objecten te verwarmen. De inzet van goed geisoleerde objecten is noodzakelijk als men gebruik wil maken van een warmtepomp.

Close Menu