SDE+ Subsidie aanvraag

De SDE+ stimuleert bedrijven en (non-)profit instellingen om duurzame energie te produceren. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie over een periode van vijftien jaar. Het is afhankelijk van hoeveel energie u kunt produceren hoeveel subsidie u kunt krijgen.

De SDE+ kent in 2019 twee openstellingen. Iedere openstelling kent 3 fases waarbinnen u de subsidie aanvraag kunt indienen.

Het succesvol aanvragen van een SDE+ bijdrage is ingewikkeld. Om aanspraak te kunnen maken op de regeling moet u aan uiteenlopende eisen voldoen, zoals vergunningen, doorlaatwaarden van aansluitingen en exploitatieberekeningen.

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u als bedrijf lastig is om dit zelf te realiseren. Het is namelijk belangrijk om vooraf precies te bepalen hoe en wanneer u in gaat schrijven om er zeker van te zijn dat u zeker kans maakt op de aangevraagde subsidie.

Na het toekennen van de subsidie gelden er verder ook een aantal spelregels waaraan men moet voldoen. Na plaatsing en in gebruik name dienen er verder ook nog een aantal zaken ingeregeld te worden, zoals registratie etc.

Graag treden wij op als intermediair en nemen zo het gehele traject voor u uit handen, van ontwerp tot aanvraag en van implementatie tot ingebruikname. 

Close Menu