Elias infrarood verwarming

Elias is een oostenrijkse infrarood verwarming fabrikant. De infrarood verwarming is in Oostenrijk erg populair, dit zien we bijvoorbeeld als toerist als we op vakantie gaan. In de meeste hotels hangt wel een infrarood verwarming op de kamers. Elias heeft de infrarood verwarming volledig in huis ontwikkeld. Wat deze verwarming uniek maakt ten opzichte van andere infrarood verwarmingen, is onder andere het feit dat de verwarming maar 7mm dik is. Verder straalt deze Elias infrarood verwarming niet alleen aan de voorzijde, maar ook aan de achterzijde van het paneel. Zo heeft u dus twee panelen in een. Alle andere panelen stralen alleen aan de voorzijde. 

Door gebruikt te maken van een hele dus laag als verwarmingselement, zorgt de Elias infrarood verwarming ervoor dat nagenoeg alle energie direct omgezet wordt in warmte. Zo in de interne temperatuur van het paneel gelijk aan de externe temperatuur. Hierdoor is het rendement hoog, wat weer zorgt voor lagere gebruikskosten.

Een infrarood verwarming zorgt voor een behaaglijke warmte, anders dan de warmte die we gewend zijn van onze centrale verwarming. Deze verwarmd namelijk alleen de lucht, waardoor deze droog en onaangenaam aanvoelt. Een infrarood verwarming verwarmd de objecten in de kamer, die deze warmte vervolgens opnemen en uiteindelijk weer geleidelijk afgeven aan de ruimte. Doordat een infrarood een ander soort warmte produceert wordt de lucht niet droog, maar blijft deze relatief vochtig, wat voor een aangenamer en gezonder leefklimaat zorgt.

Voordelen

Onderhoudsvrij

De Elias verwarming is compleet onderhoudsvrij.

Spaarzaam

Gunstig in gebruik en aanschaf.

Betrouwbaar

Is volledig in Oostenrijk ontwikkeld en wordt ook in Oostenrijk geproduceerd.

Tijdloos

Elias verbindt een eigenzinnige technologie met een tijdloos design.

Gunstig
Een verwarming hoeft niet duur te zijn.

Efficient
Door een optimale warmtestraling, verwarmt de Elias net als de zon.

Ecologisch
De Elias verwarming wordt van bijna 100% recyclebaar materiaal gemaakt.

Zuiver
Een Elias paneel kan zuiver en makkelijk gemonteerd worden.

Elias garantie
Standaard 8 jaar en optioneel 30 jaar.

Oostenrijks
Hightech uit Oostenrijk. Elias garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit.

InfraroodPLUS | Technologie

Hightech uit Oostenrijk
Simpel zonder overdrachtsverliezen.
Simpel efficient.

Net als de zon of een oven verwarmen zich de bestraalde objecten zoals vloeren, wanden, plafonds en meubels en geven de warmte gelijkmatig terug aan de ruimte.

Daardoor wordt veel energie bespaart, de warme plafonds, wanden en vloeren worden geleidelijk droog en vormen zo een perfecte isolatie. De temperatuurverdeling in de ruimte wordt constant en gelijkmatig. Het ruimteklimaat is aangenaam en gezond, omdat de nadelen van traditionele verwarmingssystemen wegvallen, zoals bijvoorbeeld stofwerveling, hoge temperatuurverschillen in de ruimte, droge lucht, koude voeten.

De plasmalaag
Dat is efficiente warmteoverdracht.

Traditionele infrarood verwarmingen gebruiken vaak warmtespiralen, net zoals bij vezels of films. Net zoals bij een gloeilamp wordt er een draad verwarmt. Deze dragen hun warmte over op een materiaal aan de binnenzijde van de verwarming. Vanauit dit materiaal wordt de warmte naar de voorzijde overgedragen van waaruit de stralingswarmte doordringt in de ruimte. Dat klinkt complexe en dat is het ook.

De ELIAS Infrarood verwarming daarentegen functioneert heel eenvoudig. Onze ingenieurs hebben een complexe technologie simpel gemaakt.

Modellen

Small

VERWARMD VOLUME: ca. 15-25 m3 (ca. 10m2)
NENNVERMOGEN: 300 W
NENNSPANNING & -FREQUENTIE: 230 V / 50 Hz AFMETINGEN: 520 mm x 321 mm x 50 mm horizontaal of vertikaal te monteren
GEWICHT: 4 kg

Medium

VERWARMD VOLUME: ca. 40-60 m3 (ca. 20m2)
NENNVERMOGEN: 750 W
NENNSPANNING & -FREQUENTIE: 230 V / 50 Hz AFMETINGEN: 520 mm x 841 mm x 50 mm horizontaal of vertikaal te monteren
GEWICHT: 8 kg

Large

VERWARMD VOLUME: ca. 60-90 m3 (ca. 30m2) NENNVERMOGEN: 1250 W
NENNSPANNING & -FREQUENTIE: 230 V / 50 Hz AFMETINGEN: 520 mm x 321 mm x 50 mm horizontaal of vertikaal te monteren
GEWICHT: 12 kg

Close Menu